N-VA jongeren vragen aandacht voor veiligheid in de uitgaansbuurt, betaalbare woningen en inspraak in het beleid

N-VA wil van Leuven een echte jongerenstad maken, waarin jonge mensen zich thuis voelen, hun talenten ontwikkelen en volop kansen krijgen. Veiligheid in het uitgaansmilieu speelt een belangrijke rol. Daarnaast moet er voldoende infrastructuur zijn voor jeugdverenigingen, jeugdhuizen en sport.
 
Michiel Bertels, negende plaats op de lijst, legt uit: “We willen luisteren naar de noden van alle jongeren. Door te investeren in sport- en jeugdinfrastructuur, geven we hen de ruimte die ze nodig hebben.” N-VA Leuven plant de aanleg van nieuwe sportvelden, jeugdcentra en recreatieve ruimtes, samen met de renovatie van bestaande faciliteiten. Pieterjan Vangerven en Quinten Martens: “Een van de speerpunten is de realisatie van een 50-meterbad en een zwemvijver in het Provinciaal Domein in Kessel-Lo. Bovendien ijveren we voor de uitbouw van een jeugdhuis in Wijgmaal en een ondergrondse fuifzaal op de voormalige stelplaats van De Lijn.”
 
N-VA Leuven wil een stad waarin jongeren zich niet alleen kunnen amuseren, maar waar ze zich ook veilig voelen, overdag én wanneer de nacht valt. Eva Houtave en Liesbeth Stroobandt: “Wij zetten sterk in op veiligheid en vragen een harde aanpak voor daders van geweld, in het bijzonder seksueel geweld. Slachtoffers moeten de steun krijgen die ze verdienen, met een luisterend oor en professionele begeleiding. Daarnaast pleiten we voor een politiepermanentie op de Oude Markt.”
 
Betaalbaar wonen is een cruciale uitdaging voor Leuvense jongeren. De N-VA wil jonge kopers een duwtje in de rug geven door op Vlaams niveau de administratieve lasten te verminderen en betaalbare woningen binnen handbereik te brengen. "We verlagen de registratierechten op Vlaams niveau, wat een besparing van 10.000 euro kan betekenen voor jongeren bij de aankoop van hun eerste woning,” zeggen Viktor Sisk en Brent Dedroog. “In Leuven willen we bovendien een premie voorzien die drie jaar lang de onroerende voorheffing terugbetaalt aan jongeren die hun eerste woning kopen. Op die manier willen we de drempel verlagen en ervoor zorgen dat ook jongeren in hun stad kunnen blijven wonen.”
 
N-VA heeft oog voor jong talent in al zijn diversiteit. Met zijn 18 jaar is Viktor Sisk de jongste van de lijst (plaats 44). Hij is net afgestudeerd van het middelbaar, al jarenlang geïnteresseerd in politiek en grijpt meteen zijn eerste kans om actief mee vorm te geven aan Leuven. Solin Barzan kwam dan weer op heel jonge leeftijd als vluchteling naar Leuven. Als alleenstaande moeder met buitenlandse wortels komt ze op voor jongeren, integratie en samenleven. Met rechten en met plichten. Joren Mertens, pleit dan weer voor inclusie en integrale toegankelijkheid.
 

“N-VA Leuven is ervan overtuigd dat jongeren een centrale rol moeten spelen in de toekomst van onze stad met inclusiviteit en diversiteit als sleutelbegrippen.”
 

Onze 9 jongeren op de lijst

  • 3. Pieterjan Vangerven
  • 9. Michiel bertels
  • 14. Joren Mertens
  • 18. Liesbeth Stroobandt
  • 20. Brent Dedroog
  • 31. Quinten Martens
  • 32. Solin Barzan
  • 37. Eva Houtave
  • 44. Viktor Sisk

Contacteer:

  • Michiel Bertels, kandidaat plaats 9: 0496 03 88 17 - michiel.bertels [at] n-va.be
  • Zeger Debyser, Fractievoorzitter en lijsttrekker: 0491/ 22 71 52 - zeger.debyser@n-va

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is