N-VA Leuven gaat voluit voor 50 m-zwembad

Op 22 juli 2024, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, Sport, Verkiezingen, Verkiezingen 2024

Nadat N-VA Leuven bij de voorstelling van haar programma in juni de bouw van een 50 m-zwembad als speerpunt naar voor schoof, hebben nu ook Vooruit en CD&V dit weekend hun steun voor de bouw van een 50-meterbad uitgesproken. N-VA Leuven kwam reeds in de campagne van 2018 met een uitgewerkt en doorgerekend plan voor een dergelijk zwembad. Gemeenteraadslid Pieterjan Vangerven en kandidaat-raadslid Wieland Verbrugghe reageren dan ook tevreden.

“We zijn uiteraard blij dat ook andere partijen het belang van meer zwemwater in de vorm van een 50-meterbad, inzien”, stelt Vangerven. “Al kan je wel vragen stellen bij de geloofwaardigheid van hun ambities. Vooruit en CD&V namen ons oorspronkelijk plan ook op in hun programma in 2018, maar ondanks hun beloften hebben ze geen enkele stap gezet om dit te verwezenlijken," zegt Pieterjan Vangerven. "Zelfs de beloofde haalbaarheidsstudie bleef uit. Nu, met de verkiezingen in aantocht, horen we de beloften weer opduiken. Wij bij N-VA Leuven zullen er alles aan doen om dit project zo snel mogelijk te realiseren."

“Wij blijven ervan overtuigd dat een 50 m-zwembad in Kessel-Lo ter vervanging van het huidige tot op de draad versleten zwembad, de beste en snelste manier is om tegemoet te komen aan de zeer grote vraag naar extra zwemwater en dat op de meest economisch voordelige manier. Een dergelijk bad kan de huidige capaciteit in Kessel-Lo minstens verdrievoudigen, is flexibel en kan gebruikt worden als instructiebad, 50 m-zwembad, 25 m-zwembad en zo tegemoetkomen aan de noden van vrijwel alle doelgroepen. Het project naar Haasrode verschuiven zou geen soelaas bieden, want dan zou het project weer jarenlange vertraging oplopen. Met een herinrichting van de sportsite, waarbij de ingang aan de Diestse steenweg komt te liggen, zorgen we voor een vlotte bereikbaarheid. Trouwens, de hete aardappel naar Vlaanderen doorschuiven is al te makkelijk. Sport Vlaanderen voorziet immers al subsidies voor zwembaden, maar dan moet er eerst wel een effectief plan zijn”, besluit Verbrugghe.

N-VA Leuven is ook blij met de steun voor de plannen voor een zwemvijver in het Provinciaal domein, waar de partij via de deputatie al plannen voor maakte, maar stelt zich dan weer wel vragen bij de realistische kansen voor een zwemzone in de Vaart, zoals Vooruit voorstelt. “De Vlaamse Regering met Zuhal Demir en Ben Weyts heeft inderdaad de inrichting van vrije zwemzones mogelijk gemaakt”, aldus Vangerven. “Maar het is wellicht niet realistisch om een dergelijke zone op een bevaarbare waterweg in te richten. Dat zal de Vlaamse Waterweg niet toestaan. Ons lijkt het realistischer om daarvoor te kijken naar een zone in de Dijle in het Arenbergpark.”

Contacteer:

  • Gemeenteraadslid Pieterjan Vangerven: 0495 74 25 19 - pieterjan.vangerven [at] n-va.be
  • Kandidaat gemeenteraadslid (plaats 7) Wieland Verbrugghe: 0476/66.19.95 - wieland.verbrugghe [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is